Menu
  • Gratis bij u thuisbezorgd
  • Persoonlijke service
  • Gratis stalenservice

Hoe moet ik rolgordijn opmeten?

Bij het bestellen van uw rolgordijnen bij Mijnrolgordijnopmaat.nl dient u ons de maten op te geven. Op deze pagina leest u hoe u de maten op onze website kunt doorgeven. Wanneer het rolgordijn ergens tussen komt te hangen, spreken wij van een ”In-de-dag montage”. Zo niet, dan wordt het rolgordijn op-de-dag gemonteerd.

Wat is het verschil tussen in de dag montage en op de dag montage?

In de dag versus op de dag rolgordijn

Meetinstructie rolgordijn in de dag montage rolgordijn

Stap 1. Meet de breedte boven en onder in het kozijn.
Stap 2. Van deze maat (de kortste) (b) trekt u ongeveer 1,0 cm af. Dit is de breedtemaat die u moet opgeven tijdens het invoeren van de maten. De breedtemaat is de afstand tussen buitenkant van de ophangsteunen.
Stap 3. Meet de hoogte links en rechts in het kozijn. De kleinst gemeten maat geeft u als hoogtemaat op. De hoogte bij de rolgordijnen is wat minder kritisch, omdat een teveel aan stof om de buis gewikkeld blijft.
Stap 4. Controleer of de ramen en/of deuren nog wel geopend kunnen worden.

Meetinstructie rolgordijn op de dag montage rolgordijn

Stap 1. Meet de breedte boven en onder in het kozijn. Bij de kleinste gemeten maat telt u 8 cm bij. Dit is de breedtemaat die u moet opgeven
Stap 2. Meet de hoogte links en rechts in het kozijn. Bij de kleinst gemeten (h) telt u 10 cm bij. Dit is de hoogtemaat die u moet opgeven.
Stap 3. Controleer op eventuele obstakels zoals bijvoorbeeld radiatoren, waterleidingen, et cetera.

Tip: de breedte van uw vensterbank is een perfecte indicatie om de breedte van het rolgordijn te bepalen. Let op: de vensterbank is meestal 5 tot 10 cm breder dan het kozijn.

Weet u al wat u wilt?

Licht doorlatende rolgordijnen, verduisterende rolgordijnen, bedrukte rolgordijnen, transparante rolgordijnen of duo rolgordijnen. Weet u al wat u wilt? Klik op de onderstaande type rolgordijnen of duo rolgordijnen.