Menu
  • Gratis bij u thuisbezorgd
  • Persoonlijke service
  • Gratis stalenservice

 

Hoe moet ik rolgordijn opmeten?

Hoe meet ik op?

Bij het bestellen van jouw rolgordijnen bij Mijnrolgordijnopmaat.nl dien je bij ons de maten door te geven. Op deze pagina lees je hoe je de maten op onze website kunt doorgeven. Wanneer het rolgordijn ergens tussen komt te hangen, spreken wij van een ”In-de-dag montage”. Wanneer je de rolgordijnen wilt monteren op de muur, dan wordt het rolgordijn op-de-dag gemonteerd.

Wat is het verschil tussen in de dag montage en op de dag montage?

In de dag versus op de dag rolgordijn

Meetinstructie rolgordijn in de dag montage rolgordijn

Stap 1. Meet de breedte boven en onder in het kozijn.
Stap 2. Van deze maat (de kortste) (b) trek je 1,0 cm af. Dit is de productiemaat (breedte maat) die je dient op te geven tijdens het invoeren van de maten. De breedtemaat is inclusief de montagesteunen.
Stap 3. Meet nu de hoogte links en rechts in het kozijn. De kleinst gemeten maat geef je als hoogtemaat op. De hoogte bij de rolgordijnen is wat minder kritisch, omdat een teveel aan stof om de buis gewikkeld blijft.
Stap 4. Controleer of de ramen en/of deuren nog wel geopend kunnen worden.

Meetinstructie rolgordijn op de dag montage rolgordijn

Stap 1. Meet de breedte boven en onder in het kozijn. Bij de kleinste gemeten maat tel je 8 cm er bovenop. Dit is de breedtemaat die je moet opgeven. 
Stap 2. Meet nu de hoogte links en rechts in het kozijn. Bij de kleinst gemeten (h) tel je 10 cm bij. Dit is de hoogtemaat die je moet opgeven.
Stap 3. Controleer op eventuele obstakels zoals bijvoorbeeld radiatoren, waterleidingen, et cetera.

Tip: de breedte van uw vensterbank is een perfecte indicatie om de breedte van het rolgordijn te bepalen. Let op: de vensterbank is meestal 5 tot 10 cm breder dan het kozijn.