Menu
  • Gratis bij u thuisbezorgd
  • Persoonlijke service
  • Gratis stalenservice

 

Hoe moet ik rolgordijn opmeten?

Hoe meet ik op?

Bij Mijnrolgordijnopmaat.nl bestel je jouw rolgordijnen op maat door ons de juiste maten door te geven. We begrijpen dat het opmeten van je raam soms lastig kan zijn, daarom hebben we op onze website een duidelijke handleiding geplaatst die je stap voor stap door het proces leidt. Bij een in-de-dag montage komt het rolgordijn tussen de muur en het raam te hangen. Wil je het rolgordijn liever op de muur monteren? Dan kies je voor een op-de-dag montage. Wat je keuze ook is, bij Mijnrolgordijnopmaat.nl zorgen we voor een perfecte pasvorm en snelle levering van jouw rolgordijn op maat.

Wat is het verschil tussen in de dag montage en op de dag montage?

Het verschil tussen in-de-dag montage en op-de-dag montage heeft te maken met de manier waarop het rolgordijn wordt bevestigd.

Rolgordijnen in de dag montage

Bij in-de-dag montage wordt het rolgordijn in het raamkozijn geplaatst, tussen de muren of tussen de raamprofielen. Dit zorgt ervoor dat het rolgordijn mooi aansluit op het raam en dat er weinig licht langs de zijkanten kan binnendringen. In-de-dag montage is vaak de beste keuze wanneer je een strakke afwerking wilt en er voldoende ruimte is tussen het raamkozijn en de muren of raamprofielen.

 

Rolgordijnen op de dag montage

Bij op-de-dag montage wordt het rolgordijn direct op de muur of het plafond gemonteerd, boven het raam. Dit geeft een iets groter oppervlak aan het raam en kan nuttig zijn als je bijvoorbeeld het raamoppervlak wilt maximaliseren. Op-de-dag montage kan ook de betere keuze zijn wanneer er onvoldoende ruimte is tussen het raamkozijn en de muren of raamprofielen voor in-de-dag montage.

Bij het kiezen tussen in-de-dag en op-de-dag montage is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte er beschikbaar is rondom het raam en welke afwerking het beste past bij jouw interieur.

Stappenplan om de afmetingen van een rolgordijn voor in-de-dag-montage te meten:

  1. Meet de breedte van het kozijn zowel bovenaan als onderaan.
  2. Trek 1,0 cm af van de kortste breedtemaat (b) die je hebt gemeten. Dit is de breedtemaat die je moet invoeren bij het bestellen van het rolgordijn en is inclusief de montagesteunen.
  3. Meet nu de hoogte van het kozijn aan beide zijden. Geef de kleinste hoogtemaat op bij het bestellen van het rolgordijn. De hoogte is minder kritisch dan de breedte, omdat overtollige stof om de buis kan worden gewikkeld.
  4. Controleer of de ramen en/of deuren nog steeds kunnen worden geopend na het plaatsen van het rolgordijn.

 

Meetinstructie voor op-de-dag-montage van rolgordijnen:

Stap 1. Meet de breedte van het kozijn boven en onder. Tel hier 8 cm bij op en gebruik deze maat als breedtemaat bij het bestellen van het rolgordijn. Stap 2. Meet de hoogte van het kozijn links en rechts. Tel hier 10 cm bij op en gebruik deze maat als hoogtemaat bij het bestellen van het rolgordijn. Stap 3. Controleer op eventuele obstakels, zoals radiatoren, waterleidingen en dergelijke.

Tip: de breedte van de vensterbank kan een handige indicatie zijn om de breedte van het rolgordijn te bepalen. Houd er rekening mee dat de vensterbank meestal 5 tot 10 cm breder is dan het kozijn.