Menu
  • Gratis bij u thuisbezorgd
  • Persoonlijke service
  • Gratis stalenservice
Wat zijn de afmetingen van de bovenbuis en de montagesteunen?

Dikte van de buis van het rolgordijn

Er zijn drie mogelijkheden voor de dikte van de bovenbuis:

  • 32mm: Rolgordijnen tot 230cm breed.
  • 40mm: Rolgordijnen vanaf 230cm breed.
  • 45mm: Rolgordijnen vanaf 300cm breed.

Ik heb een raam van 120 cm breed en een raam van 280 cm breed in één ruimte. Krijg ik een verschil in dikte van de buis?

Hangen er rolgordijnen van verschillende breedtes in één ruimte, geef dit dan door bij de bestelling, zodat je overal dezelfde buisdikte krijgt.

Lees meer
Blijft het doek van een rolgordijn mooi recht hangen?

Doordat het doek is opgerold kan het rolgordijn de eerste paar dagen minder mooi recht hangen. Wanneer het rolgordijn zonlicht heeft gezien, zal je rolgordijn mooier en rechter gaan hangen. Zorg ervoor dat je rolgordijn niet altijd op de zelfde stand hangt. Dan kan je rolgordijn namelijk verkleuren.

Bij rolgordijnen is bolling van de zijden mogelijk, de zogenaamde cupvorming. Cupvorming is niet uit te sluiten, de maximale tolerantie hiervoor is 2,5% per strekkende meter. Bij grote breedtes kan de stof op de gestoffeerde onderlat plooitjes vertonen. Bij grote breedtes kan de bovenbuis licht gaan doorhangen, waardoor plooivorming in het doek ontstaat. Deze afwijkingen vallen niet onder de garantie maar zijn normale eigenschappen van het product. Bij de grotere rolgordijnen is de kans op een bolling groter.

Houdt er ook rekening mee dat wanneer de breedte en de hoogte meer is dan 180 cm, je een naad kan krijgen in de stof.

Lees meer
Ik wil eerst een testorder plaatsen en daarna volledig bestellen. Is de kleur van de stof hetzelfde?

Verschillende productiepartijen kunnen onderlinge kleurverschillen vertonen. Wij houden hier in de productie rekening mee, door de stoffen uit hetzelfde kleurbad te nemen. Voor herhaalde orders kunnen wij dit niet garanderen. Wij raden aan indien mogelijk altijd zoveel mogelijk producten voor dezelfde ruimte in één keer te bestellen.

Lees meer
Wat is het verschil tussen een verduisterende en een lichtdoorlatende (semi) rolgordijn?

Een verduisterende stof laat geen licht door en is daardoor met name geschikt voor slaapkamers. Een semi-transparante stof is uitermate geschikt voor alle andere ruimtes. Een semi-transparante stof laat weinig tot geen doorkijk toe, maar er komt wel licht door.

Lees meer
Ben ik bij een verduisterende stof verzekerd dat er geen lichtinval meer is?

Door een verduisterende stof komt geen licht. Maar een rolgordijn met een verduisterende stof laat aan de zijkanten nog lichtkieren open. Bij een semi-verduisterende stof hangt het af van de kleur van uw rolgordijn. Hoe lichter de kleur, des te meer lichtinval.

Lees meer
Hoe reinig ik mijn rolgordijn?

Wij adviseren je de stoffen te reinigen enkel met een niet pluizende, licht vochtige doek zonder schoonmaakmiddelen. Let op: een rolgordijn met een bedrukking mag je niet reinigen. De inkt is namelijk op de stof bedrukt met een UV-printer. Het reinigen wordt afgeraden.

Lees meer
Bestaat er een mogelijkheid dat het rolgordijn wordt gefabriceerd met een lasnaad?

Bij rolgordijnen groter hoger dan 180 en soms 200 cm bestaat er een mogelijkheid dat deze gefabriceerd worden met een lasnaad. Bij twijfel kan je altijd contact opnemen.

Lees meer
Zijn er ook stoffen geschikt voor in de badkamer?

Er geldt wel een beperkte garantie op gebruik in vochtige ruimten. Wij adviseren je om 100% verduisterende rolgordijnen te nemen. Geef in het vakje opmerkingen aan welke rolgordijn in de badkamer gemonteerd moet worden. Dit rolgordijn zullen wij andersom oprollen, zodat de geplastificeerde gedeelte makkelijk is om water af te nemen.

Lees meer
Is de bestelbreedte inclusief de montagesteunen/sierkap of de breedte van de stof?

Nee, de bestelbreedte die je opgeeft is inclusief de montagesteunen/sierkap. De stof zal in totaal circa 3,5cm smaller zijn.

Lees meer
Kan het rolgordijn ook worden uitgevoerd met een mooie sierkap? Zoals bij de duorolgordijnen?

Jazeker, je kan ervoor kiezen om het rolgordijn mooi af te werken met een sierkap die ook wel gebruikt wordt voor de duorolgordijnen. Ook wel rolgordijn in cassettesysteem genoemd. Hiervoor vragen wij een meerprijs van € 45,- per breedte meter. Ook van de sierkappen kan je gratis en geheel vrijblijvend kleurstalen aanvragen via e-mail of een contactformulier. Deze sierkappen worden m.b.v. foto’s opgestuurd.

Lees meer
Kan het rolgordijn worden voorzien van zijgeleiding

Jazeker, Mijnrolgordijnopmaat.nl fabriceert ook rolgordijnen met zijgeleiding. Deze hebben een meerprijs van €25,-. Het rolgordijn kan echter alleen gefabriceerd worden met een rechthoek beklede onderlat om de zijgeleiding in te bevestigen. Geef in de opmerkingen aan dat je een zijgeleiding wenst.

Lees meer